Van vrachtwagenchauffeur tot C.O.O.: Het inspirerende verhaal van Dries De Meerleer.

Bij KDL geloven we sterk in de kracht van persoonlijke groei en interne doorgroeimogelijkheden. Een van de meest inspirerende voorbeelden hiervan binnen ons bedrijf is Dries De Meerleer, onze huidige Chief Operating Officer.

Zijn reis van vrachtwagenchauffeur tot C.O.O. is een verhaal van vastberadenheid, doorzettingsvermogen en het benutten van kansen. We hadden het voorrecht om met Dries te praten over zijn opmerkelijke carrière.

Het begin: De passie voor transport

Dries De Meerleer is een geboren en getogen inwoner van Erondegem (Erpe-Mere). Al van kinds af aan was hij gefascineerd door vrachtwagens. “Ik reed al vanaf mijn twaalfde met de tractor bij een tuinaanlegger,” herinnert Dries zich. “Transport en logistiek hebben me altijd geboeid.” Deze passie vormde de basis voor zijn toekomstige carrière.

Op zijn achttiende werd Dries door een gemeenschappelijke kennis gewezen op KDL. “Ik had altijd al vrachtwagens van KDL in de buurt zien staan, en mijn interesse was meteen gewekt,” zegt hij. Ondanks dat het vier jaar duurde voordat hij daadwerkelijk kon starten, verloor hij nooit zijn enthousiasme voor het bedrijf.

Fierheid en autonomie: de jaren als chauffeur

In 2010 begon Dries zijn carrière bij KDL als vrachtwagenchauffeur. Gedurende vijf jaar reed hij met toewijding en plezier door het land. “Ik haalde veel fierheid uit het correct, klantvriendelijk en snel afhandelen van mijn taken,” vertelt hij.

De autonomie op de baan leerde hem veel over verantwoordelijkheid en probleemoplossing. Deze ervaringen maakten hem klaar voor een nieuwe uitdaging binnen KDL en dat viel ook Kris meteen op.

Dankbaarheid en toekomstige ambities

Dries is dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen bij KDL “Elke dag zet ik me volledig in, en het is geweldig om te zien dat mijn inzet wordt opgemerkt,” zegt hij. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om hard te werken en open te staan voor nieuwe uitdagingen. “Kris heeft me de mogelijkheid gegeven om te groeien, en ik hoop dat mijn verhaal anderen inspireert om ook het beste uit zichzelf te halen.”

Door elke functie en tak binnen het bedrijf te doorlopen, is Dries de ideale persoon om de operaties te leiden. Zijn uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van alle aspecten van het bedrijf maken hem een uitzonderlijke leider.

 Een stap verder: van chauffeur tot magazijnbediende

In 2015 maakte Dries de overstap naar een functie als magazijnbediende. Hier ontdekte hij dat niet alleen het transport, maar ook het logistieke gedeelte hem enorm aansprak. “Het aansturen van een klein team en het beheren van de administratie van laad- en losdocumenten gaf me een nieuwe dimensie van het werk,” zegt Dries. Zijn leiderschapskwaliteiten begonnen hier echt te schitteren.

Conclusie

Het verhaal van Dries De Meerleer is een inspiratiebron voor iedereen binnen en buiten KDL. Zijn reis van vrachtwagenchauffeur tot C.O.O. illustreert de immense doorgroeimogelijkheden binnen ons bedrijf en toont aan dat je met de juiste instelling, vastberadenheid en inzet tot grote hoogten kunnen leiden. We zijn trots op Dries en kijken uit naar wat de toekomst voor hem en KDL in petto heeft.

  

 Naar de top: de overgang naar planner en uiteindelijk C.O.O.

Na twee jaar in het magazijn maakte Dries in 2017 de overstap naar de functie van transportplanner. Dankzij zijn planningsvaardigheden en communicatieve skills, gecombineerd met zijn ervaring op de baan, excelleerde hij in deze rol. “Het was een uitdagende rol, maar ik voelde me er al snel thuis,” vertelt hij. Zijn bekwaamheid om effectief te plannen en te organiseren viel op, en in 2020 werd hij door Kris benoemd tot C.O.O. van het bedrijf.

“Vandaag ben ik verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de operaties, maar ik vergeet nooit waar ik begonnen ben,” zegt Dries. Zijn reis van introvert naar een open en communicatieve leider is een bewijs van zijn persoonlijke en professionele groei.