Duurzaamheid in de logistiek: de groene aanpak van Kris De Leeneer voor een betere toekomst.

Bij Kris De Leeneer begrijpen we dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is geworden in de logistieke sector.

We streven ernaar onze impact op het milieu te verminderen in alles wat we doen. Ontdek onze groene initiatieven voor een betere toekomst: 

Onze groene aanpak:

  • Investeringen in een moderne vloot vrachtwagens met ecologische motoren en voldoen steeds aan de strenge Europese normen.
  • Sterke betrokkenheid in het gebruik van alternatieve brandstoffen waar mogelijk
  • Centralisatie van alle logistieke diensten op het CO2-neutrale distributiecentrum in Lokeren.
  • Het optimaliseren van routes en het verminderen van lege kilometers is voor ons van groot belang. Bij KDL zorgen onze ervaren transportplanners voor een optimale planning om niet alleen de uitstoot te verminderen maar ook de kostefficiëntie te verbeteren.
  • Stimuleren van recycling en afvalvermindering. We maken gebruik van duurzame verpakkingsmethoden en moedigen onze partners aan hetzelfde te doen.
  • Samenwerking met leveranciers, klanten en overheidsinstanties om duurzaamheid in de hele supply chain te bevorderen.

Uitdagingen en overwinningen

Het implementeren van groene initiatieven brengt uiteraard uitdagingen met zich mee, vooral voor logistieke bedrijven. Verandering initiëren, omgaan met complexiteit van logistieke processen en investeren in nieuwe technologieën, vormen vaak een obstakel.

Toch overwint Kris De Leeneer deze uitdagingen dankzij een proactieve benadering, een transparante samenwerking met alle stakeholders en een duidelijke duurzaamheidsstrategie.

Neem contact op

Bij Kris De Leeneer zijn we voortdurend voorbereid op veranderingen en blijven we investeren in nieuwe technologieën.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen kunnen werken aan duurzame transportoplossingen voor uw bedrijf en de wereld om ons heen.